Tradicionalni slovenski zajtrk

V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka so otroci spoznavali življenje čebel in njihov pomen. Obiskal nas je tudi čebelar in nam povedal, kako skrbi za čebele in kako nastane med. V vsaki skupini so nato izvedli dejavnosti povezane s čebelami in hrano, ki so jo zaužili pri zajtrku. Pri Gumbkih so sami izdelali podstavek za skodelico v obliki šestkotne celice in vanjo narisali kranjsko sivko. Narisane celice so nato sestavili v satje in primerjali s pravimi, ki si jih vzgojiteljica Andreja sposodila pri čebelarju. V skupini Storžki so z lepljenjem in vezenjem izdelali vsak svoj pogrinjek ter naredili čebelnjak, vsak je narisal svojo panjsko končnico in izrezal čebelico. Pri Palčkih so pred zajtrkom prebrali zgodbo o mucki in zajčku, ki sta želela imeti pravi slovenski zajtrk. Poleg tega so na liste papirja naredili odtis mehurčkaste folije, da je nastalo satje. Na satje so s prstkom odtisnili čebelo, ji narisali 6 nog in sive črte ter dodali krilca. Otroci so s kapalko kapali rumeno tekočino na čepke. Tako čebelice z medičino polnijo celice v satovju. Cofki so sami izdelali maslo iz domače kisle smetane ter vsak svojo čebelico in panjsko končnico. Ob glasbi Čmrljev let so vsak s svojo čebelico tudi zaplesali.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...