Tabor-vrtec v naravi

1. dan

Po prihodu smo se razporedili po sobah. Nobenih težav ni bilo saj menim, da smo otroke razporedili tako, kot bi si tudi sami želeli. Sledila je igra na igralih pred Vilo Šumica in spoznavanje njene okolice. Nabrali smo dolge palice za peko kruha. Odpravili smo se do jezera Jasna in uživali v čudovitih razgledih. Ugotavljali smo, katere gore vidimo, pri tem so otroci pokazali zelo veliko zanimanja. Pred večerjo nas je obiskal gorski reševalec. Prinesel je veliko opreme, ki je bila otrokom zanimiva in nam povedal nekaj o svojem delu. Po večerji smo se spoznavali z otroki iz skupine Sončki iz Orehka. Plesali smo in se zabavali. Sledilo je spanje. Večina jih je  hitro zaspala in tudi spali so povsem mirno.

2. dan

Jutranjo telovadbo smo izvedli kar v jedilnici. Jedilnica je bila prostorna in tako ni bilo nepotrebnega obuvanja in oblačenja. Otrokom obeh skupin sem s pomočjo pripravljenih slik povedala nekaj o označevanju slovenskih planinskih poti. Spoznali smo se s Knafeljčevo markacijo in izvedeli so vse o njej. Po kom je dobila ime, kje je Alojz Knafeljc dobil navdih zanjo, kje vse jih vidimo, kašne so še druge markacije … Vsak otrok je iz barvnega papirja izdelal svojo markacijo, s katero smo se nato odpravili na pot, ki smo jo markirali s pravkar narejenimi markacijami. Postali smo pravi markacisti. Smer poti je bila pot proti Krnici. Žal smo morali pot končati prej kot smo nameravali, saj je poslala ledena in prenevarna za nas. Kljub temu smo na poti bili aktivni in smo premagali kar nekaj preprek, ovir. Prečkali smo potoček, preizkusili smo se v poplezavanju, pot je bila deloma strma … z malo pomoči je šlo vsem odlično. Ker smo pot predčasno končali, smo se odpravili v smeri proti Jasni in našli zanimivo “igrišče”, kjer smo zlagali možice, palice, kopali po pesku in nadvse uživali. Po kosilu je sledil počitek, nato smo v spremstvu kitare, ki nam jo je igrala vzgojiteljica Taja, zapeli ves pesmice, ki jih poznamo. Otroci so na kitaro lahko poizkusili zabrenkati sami. Po večerji nas je čakal prižig tabornega ognja in peka kruha. Za ogenj je poskrbel skrbnik doma Simon, za testo pa kuharica. Ker je pričelo pihati se nismo dolgo družili ob ognju in čakalo nas je še tuširanje ter spanje. Tudi druga noč je bila podobna prvi.

3. dan

Jutranja telovadba je zadnji dan prav tako potekala v jedilnici. Še zadnjič smo se odpravili do jezera Jasna, kjer smo na pomolu preizkušali naša čutila. Kaj vidiš, vonjaš, slišiš, občutiš? Pred kosilom smo se igrali na našem igrišču, pred Vilo Šumica. Pred odhodom smo si na projektorju ogledali nekaj risank, saj je zunaj pričelo kar močno pihati, umirili smo si želodčke, nato smo se odpravili domov. Vožnja je bila mirna, nekaj otrok je zaspalo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost