Projekt Turizem in vrtec – V skupini Cofki kuhamo špinačno juho

Namen projekta je bil, da otroci pridobijo sestavine, ki so potrebne za juho iz špinače, pri tem so morali na daljši sprehod do Stražišča.

V petek, 24. 5. 2021, smo se po zelo dolgem času odpravili na daljši izlet. Pot nas je vodila iz Orehka v sosednji kraj Stražišče, ki je od Orehka oddaljen 3,5 km. Zaradi korone, si drugih destinacij nismo mogli privoščiti, pa tudi potovanja z avtobusom ne.

Pot nas je vodila do Stražišča, kjer smo se ustavili pri gasilskem domu. Pot je med kramljanjem in opazovanjem prometa in narave hitro minila in prispeli smo na cilj, kjer je otroke pričakala zaslužena malica. Po krajšem počitku so se otroci sprostili ob igri. Nato nas je z obiskom presenetila naša vzgojiteljica Urška, ki je iz svoje domače kmetije prinesla sestavine za našo juho. Krompir, špinačo, drobnjak in origano. Poleg je dodala še meliso in meto. Čas je tako hitro minil in morali smo se posloviti in oditi nazaj v vrtec, kamor smo prispeli utrujeni, a polni lepih vtisov. Čakalo nas je kosilo in zaslužen počitek.

V ponedeljek smo se spet zbrali v vrtcu in malo podoživeli naš petkov izlet. Nato sem otroke spomnila na vrečko, ki nam jo je prinesla Urška in ponovno smo si ogledali sestavine in se pogovarjali, kaj bi s tega lahko naredili. Otroci so predlagali: juho, špinačo s krompirjem, pire krompir in špinačo, krompir v kosih. Na koncu smo se odločiti, da skuhamo juho iz špinače in krompirja. Olupili in narezali smo krompir in ga kuhali 20 min, nato smo dodali špinačo, sol in mleko. Vse skupaj smo zmešali z paličnim mešalnikom. Juho so otroci pojedli do zadnje kapljice. Vsem je bila zelo všeč.

Na oglasno desko v garderobi smo obesili recept.

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost