Metuljčki pred prazniki

Veseli december v skupini Metuljčki

Tudi pri ”Metuljčkih” je bilo v decembru zelo veselo. Skupaj smo izdelali decembrski koledar, naredili okraske za na smrekico, smrekico postavili in jo tudi skupaj okrasili.

 Imeli smo tudi telovadbo z Janezom in kot vedno, je bilo zelo zabavno. Preizkusili smo se  v poligonu ter delali športne palačinke in prevale.

Ogledali smo si tudi štiri predstave: prvo so na zaigrali otroci iz skupine Kuharčki z naslovom Novoletna jelka, drugo so nam zaigrale vzgojiteljice, naslov je imela Božična jelka.  Iz Glasbene šole Veno Pilon Ajdovščina so nam prišli zaigrat Mojco Pokrajculjo, zadnjo predstavo pa smo si ogledali v skupini ”Ribice”, iz Miškinega gledališča so nam prišli zaigrat predstavo Rudolf in kremšnite.

Kot vedno v decembru pa smo imeli tudi letos novoletno srečanje s starši. Najprej smo z otroci malo zaplesali in zarajali, potem pa smo se lotili ustvarjanja. Izdelovali smo različne okraske za na smrekico ter praznični svečnik. Na koncu smo se pa seveda še posladkali.

Za čajanko smo sami spekli piškotke in pripravili pogrinjke.

V zadnjem tednu je bilo pri nas še posebej lepo, saj nas je obiskal dedek Mraz. Prinesel nam je nekaj novih igrač pa še malo za posladkat. Zadnji dan pred počitnicami pa smo imeli čisto pravi novoletni kino. Ogledali smo si risanko o Srečku. Seveda pa kokice tudi niso manjkale.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost